menu close menu

Aanpassen toilet

Toilet verbouwen met oog op de toekomst

Wilt u uw toilet verbouwen of aanpassen met het oog op de toekomst? Dan zijn de volgende aandachtspunten van belang.

 

Een hogere toiletpot

Veel mensen kunnen (vooral wanneer ze ouder worden) gemakkelijker gaan zitten en weer opstaan van een hoger toilet.
Er zijn twee mogelijkheden om dit te realiseren.

 • Optie 1:
  een verhoogde toiletzitting biedt uitkomst wanneer u moeite hebt met gaan zitten en het daarna weer overeind komen. De verhoogde toiletzitting is in verschillende diktes verkrijgbaar en maakt daardoor voor iedereen een toilet op de ideale hoogte mogelijk. Als u een hangende toiletpot heeft, is het soms ook mogelijk de toiletpot zelf hoger aan de muur te bevestigen. Uw hele toilet verbouwen is dan niet nodig.

 • Optie 2:
  steunbeugels aan de zijkant van het toilet bieden houvast bij het gaan zitten en het overeind komen. Er bestaan verschillende soorten steunbeugels voor toiletten. Sommige beugels zijn in combinatie met een verhoogde toiletzitting verkrijgbaar en worden aan de toiletpot zelf bevestigd. Daarnaast bestaan er vaste en opklapbare steunbeugels die aan de muur naast de toiletpot bevestigd worden. Er zijn zelfs beugels verkrijgbaar die niet aan de muur bevestigd hoeven te worden maar die door middel van een stellage naast uw toilet gezet kunnen worden. Dan is het toilet verbouwen dus niet nodig.

Een lichtspoor naar het toilet

Waar u misschien niet meteen aan denkt bij het toilet verbouwen, is de weg er naartoe. Veel mensen kunnen zich ’s nachts minder goed oriënteren, en dan is een (verlicht) spoor naar het toilet altijd handig.
Er zijn verschillende oplossingen:

 • Optie 1
  Als de afstand tussen het toilet en uw woning niet al te groot is, kan een klein nachtlampje in het stopcontact, op weg naar de wc, uitkomst bieden.

 • Optie 2
  Als een nachtlampje niet voldoende is, zijn er ook mooie oplossingen in de bouwmarkt te vinden, zoals een subtiel lichtspoor van kleine ledlampjes aan de muur of in de vloer. Ook voor eventuele logees en/of kleinkinderen een ideale oplossing.