menu close menu

Mantelzorgwoning (unit of gebouw)

Een mantelzorgwoning en een mantelzorgchalet zijn aangepaste kant-en-klare woningen die in uw achtertuin kunnen worden geplaatst.

De mantelzorgwoning-unit is snel te plaatsen en kunnen ook weer weggehaald worden als de mantelzorg niet meer nodig is. Ze zijn leverbaar met allerlei aanpassingen. Een ruime tuin is nodig die een stuk groter is dan de oppervlakte van de te plaatsen woning. De gemeente moet toestemming geven.

Voor een mantelzorgwoning-gebouw is langere tijd benodigd. Immers de gemeente moet toestemming geven, en de aannemer heeft een reeël bouwtijd nodig.

Bestemmingsplan

Een aantal gemeenten heeft hiervoor beleid, bijvoorbeeld een bestemmingsplan mantelzorg. Daarin staat dat vanwege mantelzorg vrijstellling van beperkende regels kan worden gegeven. Informeer bij uw gemeente.

 

Kosten

De aanschaf van een mantelzorgwoning of -chalet is erg duur. In een paar gemeenten betalen woningbouwcorparaties en/of de gemeente de aanschaf van zo'n woning. De verzorgde betaalt dan gewoon huur. Informeer bij uw gemeente.

Heeft de gemeente hierop geen beleid? Wijs haar dan op de mogelijkheid dit te ontwikkelen.